ELKÉSZÜLT AZ ÖSSZECSUKHATÓ IPHONE

Nem igaz, hogy az Apple-fanok csak várnak: megcsinálták összecsukható iPhone-t

Az összecsukható iPhone az Apple részéről még várat magára, ezzel a Samsung is tréfálkozott egy múlt heti hirdetésében, valakik azonban megcsinálták.

Elkészült az összecsukható iPhone

Ahelyett, hogy megvárták volna az Apple összecsukható iPhone-ját, a Tech Aesthetics csapata úgy döntött, hogy egy összecsukható kagylót hoznak létre az iPhone X belső részéből és egy Motorola Razr 2019 házából. Az elkészült eszközt iPhone V-nek hívják, és egy év kemény munkája, hardveres visszafejtése és több próba és hibás példány árán jött létre.

A projekt mögött álló csapat vett egy iPhone X képernyőt, és kibelezte az üvegburkolatot és a 3D érintőréteget, miközben meghagyta a rugalmas OLED-et. A folyamat korántsem volt egyszerű, és finom manőverezést, fejlett gépeket és összesen 37 iPhone X képernyőt igényelt, mielőtt használható lett volna.

A projektben részt vett egy pár Motorola Razr 2019 is, amelyeket szétszedtek az iPhone X belső részeihez. A csapat egyedi alaplapot épített 3D-nyomtatott alkatrészekkel. A helyszűke miatt áldozatokat kellett hozni, és a telefon végül egy 1000 mAh-s akkumulátorcellát kapott, amely sajnos nem támogatja a vezeték nélküli töltést vagy a MagSafe-et.

Tech Aesthetics csapata elkezdte finomítani az iOS-t jailbreak modokkal, hogy jobban illeszkedjen az összecsukható képernyőhöz. A kész eszköz támogatja az alkalmazások osztott képernyős példányait, és használhatja az összecsukható kijelző mindkét oldalát.

 

Forrás: Gsmaréna